Lithium Ionen Akku mit 300Wh

Vragen over de batterij

Hoe realistisch is het gespecificeerde bereik?

Het bereik is afhankelijk van vele beïnvloedbare en niet-beïnvloedbare factoren. Daarom is het moeilijk om exacte bereik specificaties te geven. Met ons slimme systeem kunt u ook zelf invloed uitoefenen op uw assortiment door uw rijprofiel te veranderen. Meer hierover kunt u vinden onder "Pendix Apps". De aangegeven bereiken zijn gebaseerd op de ECO-modus met rijprofiel "Performance" (= fabrieksinstelling). Het bereik geeft aan welk bereik u kunt bereiken onder ideale tot moeilijke omstandigheden. Toch worden er factoren weggelaten die we niet kunnen voorzien. Hier vindt u een blogpost, die u nog wat meer hints geeft voor het optimaliseren van het aanbod.

Waarvoor kan ik de USB-interface op de batterij gebruiken?

De batterijen van de Pendix eDrive hebben een USB-C-poort, die u kunt gebruiken om typische USB-apparaten zoals mobiele telefoons, navigatieapparatuur of lampsystemen op te laden en te bedienen. Mogelijk hebt u ook een adapterkabel nodig om het bestaande USB-apparaat op de batterij aan te sluiten. U kunt deze bij Pendix bestellen. De Pendix eDrive-batterij zelf kan niet via de USB-interface worden opgeladen en het is niet mogelijk om gegevens via de USB-interface uit te wisselen.

Hoe kan ik de batterij van mijn Pendix eDrive beschermen tegen diefstal?

Om de batterij tijdens korte stops aan te sluiten, is er in de bodem van de Pendix eDrive300 en eDrive500 een stalen beugel die kan worden uitgetrokken en eenvoudig kan worden vastgezet met een fietsslot. U kunt hier een korte video vinden. U kunt de batterij ook gemakkelijk verwijderen.

Is de batterij getest op veiligheid?

Veiligheid is de topprioriteit van Pendix naast de kwaliteits- en functionele eisen. Elke door Pendix geproduceerde batterij wordt onderworpen aan strenge testen in overeenstemming met de Europese richtlijnen en normen. Pas als ze allemaal met succes zijn goedgekeurd, komt een product op de markt. Pendix en zijn leveranciers produceren volgens de strengste kwaliteitsrichtlijnen om de veiligheid op lange termijn te waarborgen.

Is er een batterij met een capaciteit van meer dan 300 Wh voor mijn Pendix eDrive?

Ja, u kunt kiezen tussen de volgende twee accucapaciteiten: 300 Wh en 497 Wh. Om u zo flexibel mogelijk te laten zijn met uw Pendix eDrive, hebben we er tijdens de bouw voor gezorgd dat u meerdere accu's kunt combineren met de eMachine. De motor en de beugel zijn voor alle drie de accusystemen gelijk.

Hoe zijn de accu en de motorelektronica beschermd tegen water?

De Pendix eDrive is IP65 beschermd en biedt daardoor een verhoogde bescherming tegen water. Gebruik echter geen hogedrukreiniger, omdat het systeem hier niet voor is ontworpen.

Hoe kan ik de batterij opbergen als ik deze lange tijd niet gebruik?

Als u uw fiets met de Pendix eDrive lange tijd niet kunt gebruiken, kunt u hem het beste opbergen in een droge ruimte met temperaturen ver boven het vriespunt. Pendix raadt u aan de batterij tot 50 tot 80 procent op te laden en de toestand ervan ten minste om de 12 weken te controleren.

Wat betekent blauw knipperen op de ePower?

Als uw ePower slechts korte tijd blauw en wit knippert, dan heeft u net de verbinding met uw accu verbroken of via een app tot stand gebracht. Als uw ePower alleen blauw knippert, dan is er een fout in het systeem. Gebruik onze Pendix.bike PRO App en ontdek wat het probleem is in de "Diagnose" sectie onder "Fiets". Meestal is er ook het punt "Meer informatie", dat u helpt om eenvoudige problemen zelf op te lossen.

Heeft u nog meer vragen?

Dan kan u met onze dealer locator een Pendix dealer bij u in de buurt vinden. Neem gewoon contact met hem op en stel hem uw vragen.

Ga naar onze dealer locator