Van fiets naar slimme e-bike, dankzij de Pendix apps

Of je nu een iOS of een Android mobiele telefoon hebt  - je kan je Pendix eDrive altijd connecteren met de Pendix.bike PRO app. Gebruik de slimme functies voor gedetailleerde informatie en voor meer gebruiksgemak van uw Pendix eDrive.
Pendix.bike App PRO

Functie-overzicht van de app Pendix.bike PRO

 1. Registreert de gemiddelde snelheid, afstand en duur van jouw ritten en de totale afgelegde afstand.
 2. Weergave van de huidige snelheid, cadans en ondersteuningsniveau.
 3. Weergave van het resterende energieniveau van de Pendix accu in procenten.
 4. Navigatiefunctie voor optimale route naar jouw bestemming.
 5. Overzichtelijke weergave van verschillende gegevens met betrekking tot accu en aandrijving in één oogopslag.
 6. Weergave van fout codes met betrekking tot accu en aandrijving, inclusief historie.
 7. Aanmaken van een eigen gebruikersprofiel.
 8. Pendix-firmware-updates bekijken en uitvoeren*.
 9. De motorinstellingen wijzigen met de functie " Drive Profiles ".
 10. Veranderen van de wielomtrek (alleen voor dealers).
 11. Test van sensoren (alleen voor dealers).

* Only if firmware updates are available, a new menu item appears under bicycle "Pendix Update".


De verbinding tussen mobiele telefoon en Pendix eDrive is snel en eenvoudig via Bluetooth.

Zodra u de Pendix.bike PRO App naar uw mobiele telefoon heeft gedownload, moet u zich eerst registreren. Zodra dit proces is voltooid, kunt u de verbinding tot stand brengen. Voor de verbinding tussen uw mobiele telefoon en de Pendix eDrive zet u de draaiknop op de ePower op Smart en drukt u 4 seconden op de aan/uit-knop. Hierdoor wordt de Bluetooth op de batterij geactiveerd. Nu kunt u naar het tabblad "Fiets" in de app gaan en uw systeem zoeken. Selecteer deze en de verbinding tussen de Pendix App en het Pendix Systeem wordt tot stand gebracht.

Let op het volgende: Om alle gegevens en functies te kunnen zien en uitvoeren, moet de ePower worden aangesloten op de eMachine.


De functie van de aandrijfprofielen geeft u maximale flexibiliteit

De nieuwe functie maakt het mogelijk om de motorassistentie zelf fijn af te stellen. Afhankelijk van het feit of u langer wilt worden bijgestaan of het maximale vermogen wilt voelen, kunt u dit in de toekomst via een app aanpassen. De nieuwe functie maakt het mogelijk om de motorassistentie zelf fijn af te stellen. Afhankelijk van het feit of u langer wilt worden bijgestaan of het maximale vermogen wilt voelen, kunt u dit in de toekomst via een app aanpassen. In het register "Bike" vindt u de nieuwe functie in het onderste gedeelte. De ePower en de mtoro moeten worden aangesloten. U kunt het profiel wijzigen van Performance naar Efficiency en u kunt de instellingen in de profielen wijzigen.

Wie kan de nieuwe functie gebruiken?

Eisen aan de functie " Drive Profiles ": Uw eMachines moeten worden gebruikt met een ePower300 en ePower500. De ePower moet compatibel zijn met de app (zie het hoofdstuk Compatibiliteit). Ook moet uw eMachine een serienummer hebben dat begint met groter dan of gelijk aan 18 in de eerste twee cijfers.

Update nodig voor oudere systemen

Open de Pendix.bike PRO App en de tab "Bike". Onderaan dit tabblad vindt u "Firmware Updates". Controleer of er updates beschikbaar zijn en voer deze uit.


Compatibiliteit

Minimum vereisten van uw mobiele telefoon:

Android vereist minstens versie 9.0 en een beeldschermgrootte van 960x540; iOS vereist minstens versie 13.0 als mobiel besturingssysteem.

Minimum vereisten van uw Pendix systeem:

De Pendix.bike PRO App zijn standaard compatibel met de Pendix systemen die vanaf 01.07.2018 worden geleverd (batterijen met onderdeelnummer B2C.904.061 vanaf serienummer 1003680; voor batterijen met onderdeelnummer B1C.904.061 vanaf serienummer 2001837).

Pendix systemen die vanaf 28.03.2019 zijn geleverd kunnen ook gebruik maken van de nieuwe firmware-update functionaliteit in de Pendix.bike PRO app, dit om de software in de Pendix eDrive up to date te houden. Je kan deze herkennen aan de ePower (batterij) dei voorzien is van het volgende onderdeel en serienummer:

 • 500 Wh batterijen (onderdeelnr. B2C.904.061) vanaf serienummer 1005867
 • 300 Wh batterijen (onderdeelnr. B1C.904.061) uit serienummer 2003275

Hoe functioneren de Pendix app ?

Pendix App Anleitung deutsch

In onze downloadsectie vindt u de meer uitleg over het functioneren van de Pendix.bike PRO App.

Download