Montage Pendix eDrive

Wilt u een proefrit of een specialist bij u in de buurt? Dan vindt u hier een Pendix dealer:

Naar de dealer zoeken

Pendix eDrive - Het flexibele systeem

Voor de installatie van de Pendix eDrive zijn er slechts enkele vereisten waaraan moet worden voldaan.

Veiligheidseisen voor uw fiets

Uw fiets moet in een technisch zeer goede staat verkeren en mag vooraf geen beschadigingen vertonen die niet kunnen worden gerepareerd voordat de fiets opnieuw wordt gemonteerd. Bovendien moeten alle onderdelen die met veiligheid te maken hebben intact zijn en vervangen worden indien versleten. Dit omvat banden, velgen, remmen, frame, lagers, stuur, stuurpen, derailleur en aandrijflijn. Als u vragen hebt of twijfelt, raden wij u aan contact op te nemen met uw dealer, die uw fiets kan controleren.

Als u met uw fiets deelneemt aan het verkeer, zorg er dan voor dat uw fiets voldoet aan de wettelijke normen. Dit kan verschillen volgens het type fiets.

Meer info vind je hier: https://www.mobielvlaanderen.be/wegverkeer/fietsen-011.php

Technische installatievereisten voor uw fiets

"Absoluut noodzakelijk"

Tijdens de montage van de Pendix wordt de trapas van uw fiets vervangen door de Pendix trapas. Voorwaarde hiervoor is dat de fiets is voorzien van een zogenaamde BSA trapaslager. De term "BSA" staat voor een type schroefdraad dat gebruikt wordt om de trapas in het frame te bevestigen. Het linker deel van de trapas is uitgevoerd met een conventionele rechtse draad en het rechter deel met linkse draad. Er zijn twee varianten van het BSA trapas-type, een 68mm en een 73mm trapashuisbreedte. Dit is belangrijk om te weten, omdat de Pendix trapas, afhankelijk van de breedte, met of zonder afstandhouder wordt geïnstalleerd. De breedte kan ook gemeten worden met het oude trapaslager nog gemonteerd.

Er moet voldoende ruimte zijn voor de montage van de Pendix ePower (batterij) en de eMaschine (motor) op uw fiets. De motor wordt altijd aan de linkerkant van de fiets gemonteerd, tegenover de kettingbladen. De batterij kan in verschillende posities worden gemonteerd. De schroefdraad van de flessenhouder kan hiervoor worden gebruikt. Als de batterij niet in deze positie past, kan de batterij ook op de bovenbuis of op de zadelbuis worden gemonteerd met behulp van een klemhouder. Om te testen of uw fiets voldoende ruimte heeft voor de twee Pendix onderdelen, hebben wij voor u een sjabloon dat u kunt uitprinten en in elkaar kunt steken.

Download montagesjabloon

"Ideaal maar niet noodzakelijk"

Aan de rechterkant van de motor wordt de trapasarm vervangen door een Pendix trapasarm. Voor deze trapasarm zijn 4-gaats kettingbladen met de aansluitafmetingen 4 x 104 mm of 4 x 64 mm nodig. Zelfs als uw fiets niet over de beschreven kettingbladen beschikt, is het altijd mogelijk deze te vervangen en de Pendix met de crank te monteren. Als u niet zeker genoeg bent om dit te doen, moet u de installatie laten uitvoeren door een Pendix dealer.

Voor de montage van de Pendix ePower (batterij) wordt standaard een batterijhouder meegeleverd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de schroefdraad van de fleshouder die op uw fiets voorzien is. Als de accu elders op de fiets gemonteerd moet worden, bieden wij hiervoor klemhouders aan. Voor de montage van de klemhouder is een bandspanner aan te raden, die u ook bij ons kunt verkrijgen.


Uw fiets ombouwen met de Pendix eDrive

Grote batterij, kleine batterij of liever een Pendix eDrive voordeelpakket? Vind de juiste Pendix eDrive voor u met onze configurator.

Naar de configurator


Voor u. Bij uw Pendix dealer.

U kunt de Pendix eDrive bij een van de vele Pendix dealers kopen, laten installeren en uw favoriete fiets in een mum van tijd upgraden, of uw nieuwe droomfiets van extra vermogen voorzien.

Händler-Grafik