Over Pendix


Onze waarden

Hoge kwaliteit

Ons doel is om de best mogelijke kwaliteit te leveren. Om aan deze vraag te voldoen, beschikt onze productie in Zwickau over een hoge mate van geautomatiseerde processen om een constante kwaliteit te waarborgen. Tijdens de productie worden de motor en de batterij onderworpen aan constante kwaliteitscontroles. Daarnaast voeren wij duurzaamheidstesten uit om de levensduur van Pendix producten te garanderen.

Duurzaamheid

We willen meer mensen enthousiast maken voor de fiets, het hergebruik van bestaande fietsen stimuleren en zo een bijdrage leveren aan ons milieu. Dit begint al bij de productie. Wij betrekken het merendeel van onze componenten uit Europa. En voor ons houdt duurzaamheid niet op bij de verkoop van onze producten.

Betrouwbaarheid

De Pendix eDrive werd ontwikkeld met technische vaardigheden en knowhow uit de automobielsector. Zichtbare voorbeelden van de zorg en aandacht voor detail waarmee de Pendix producten worden doordacht, zijn de prachtig gevormde draaiknop voor het instellen van het ondersteuningsniveau en de LED-ring voor het weergeven van het laadniveau. Met de USB-C interface voor het opladen van uw smartphone en de borstelloze middenmotor die stil en onderhoudsvrij is. Mocht u vragen of zorgen hebben, dan staat onze service tot uw beschikking.

Slim

geen merkbare trapweerstand is wanneer de accu wordt uitgeschakeld. Als u uw fiets na een paar jaar vervangt, kan de Pendix eenvoudig op uw nieuwe fiets worden gemonteerd.

De software kalibreert zichzelf binnen de eerste 1000 meter. Uw Pendix eDrive zal zich dan aanpassen aan uw trapgedrag. U kunt uw Pendix eDrive eenvoudig bedienen door aan de Pendix batterijknop te draaien. Als u graag gebruikmaakt van een display, is er de Pendix.bike PRO App voor uw smartphone. De Pendix batterij verbindt zich met uw telefoon via Bluetooth.


Bedrijfspresentatie

De eerste steen voor ons bedrijf werd in 2006 gelegd toen we als vijf toekomstige ingenieurs luisterden naar een lezing aan de universiteit over de opkomende trend van Formula Student. Voor de internationale ontwerpwedstrijd voor studenten uit de VS moeten de deelnemende studententeams een compleet pakket voor een racewagen presenteren. Dit bestond uit een goed functionerend ontwerpconcept, raceprestaties, financiële planning en snelle verkoopargumenten. Na vier jaar werd in het kader van dit teamwork de eerste elektrische racewagen aan de universiteit van Zwickau ontwikkeld.

Een jaar later richtten we ons eerste bedrijf op in Zwickau - HERMS Technologies GmbH en richtten we ons op de ontwikkeling van prototypes in de automobielindustrie. Dit omvatte de ontwikkeling van elektronische componenten die zullen worden gebruikt in de Le Mans Audi R18, rallykampioen VW Polo WRC en de BMW M6 GT3.

Op basis van een project met een bekende fietsfabrikant en onze ervaring hebben wij in 2013 Pendix GmbH opgericht, de Pendix eDrive ontwikkeld en in de zomer van 2015 ons eerste serieproduct op de markt gebracht. Sindsdien hebben we ons geconcentreerd op de verdere ontwikkeling en marketing van onze Pendix producten, zowel in Duitsland als internationaal. Met 40 medewerkers beschikken we over een sterk en zeer gemotiveerd team van specialisten in productontwikkeling, marketing en productie.


Internationaal

Ons distributienetwerk bestrijkt 18 landen in Europa, Noord-Amerika en Oceanië. Meer dan 750 officiële Pendix dealers en 37 fietsfabrikanten wereldwijd vertrouwen op onze kwaliteitsproducten "Made in Germany". De betrouwbaarheid van de Pendix aandrijfsystemen wordt nu al door 35 industriële klanten gebruikt voor hun fietsvloten en verplaatsingen binnen fabrieken.


De oprichters

Het oprichtende team van Pendix

van links: Dipl.-Ing.(FH) Andi Grebner | Dipl.-Ing.(FH) Andre Lehmann | Dipl.-Ing.(FH) Sebastian Fethke | Dipl.-Ing.(FH) Christian Hennig | Dipl. -Ing.(FH) Thomas Herzog